Alergenii din alimente se pot încadra conform Directivei CE 2000-13, în următoarele grupe afișate mai jos cu caractere îngroșate.
Analizând aceste grupe de alergeni, în produsele finite din meniul PARTIGIANO RESTAURANT regăsim următoarele produse:
1. Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate
Făină grâu – blat de pizza napoletan – fiecare sortiment de pizza, saltimbocca, focaccia, blat de tort prăjituri, pișcoturi, crisp crocant
Biscuiți digestivi – blat cheesecake
2. Crustacee și produse derivate
3. Ouă și produse derivate
Ou – în compoziție crème prăjituri, bezea prăjituri
4. Pește și produse derivate
Ton în ulei
5. Arahide și produse derivate
Arahide, granule de alune caramelizate
6. Soia și produse derivate
7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
Mozzarella fior di latte di Napoli, mozzarella di bufala DOP, gorgonzola DOP, provola affumicata, grana padano, pamigiano reggiano, ricotta, mozzarella ciliegine, brânza feta, burrata, lapte, mascarpone, unt, frișcă naturală, smântână pentru frișcă, ciocolată cu lapte
8. Fructe cu coajă (migdale, alune de pădure, nuci, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia și nuci de Queensland) și produse derivate
Miez de nucă, fulgi de migdale, granule de fistic, semințe de dovleac, smochine
9. Telină și produse derivate
Telină – prezentă în dressing salată vinaigrette
Usturoi
10. Muștar și produse derivate
Muștar – prezent în dressing salata vinaigrette
11. Semințe de susan și produse derivate
12. Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
13. Lupin și produse derivate
14. Moluște și produse derivate
Recomandăm consumul imediat al preparatelor noastre pentru savoare maximă.
Alimentele perisabile care stau la temperatura camerei mai mult de 2 ore au un risc ridicat de apariție a bacteriilor, conform celor de la Administrația alimentelor și medicamentelor din SUA (FDA).
Dacă doriți să le depozitați în frigider, recomandăm o temperatură de 2-4 grade C și consumul în termen de maximum 72 h.
Mâncarea alterată nu doar că își pierde gustul, ci poate provoca diverse probleme de sănătate, precum toxiinfecții alimentare sau indigestii.