POVESTEA PARTIGIANO

Am dorit să învățăm, am călătorit să cunoaștem, am gustat să testăm și am pierdut nopți și zile pentru ca tu, clientul nostru, să te bucuri de originalitatea preparatelor și de calitatea ingredientelor din restaurantele noastre.

Am ales să facem Pizza, aparent unul dintre preparatele simple și accesibile ale unui meniu. Însă vrem să facem din pizza noastră cu specific napoletan un preparat complex, demn de orice meniu din orice restaurant, prin originalitatea rețetelor noastre și calitatea ingredientelor pe care le folosim. 

Ne dorim să schimbam din obișnuințele zilnice de consum, să înțelegem împreună diferențele dintre preparate și ingredientele folosite și felul în care acestea ne pot afecta sănătatea și viața.

Făina Caputo

Caputo este sigurul producător de faină de talie mondială originar din Napoli, fondat în anul 1924. Făina Caputo împarte locul întâi cu faina 5 Stagioni în ierarhia celor mai bune făini pentru pizza la nivel mondial, fiind folosită în pizzerii celebre din Napoli și din întreaga lume.

Sos de roșii San Marzano DOP

Crescute chiar în solul vulcanic al muntelui Vezuviu (lângă Napoli), roșiile San Marzano sunt printre cele mai apreciate roșii de pe glob. Alături de Pomodorino del Piennolo del Vesuvio au fost desemnate ca singurele roșii care pot fi folosite pe o “Vera Pizza Napoletana”. Roșiile noastre San Marzano au emblema DOP (Denumire de origine protejată), adică sunt cultivate și crescute doar în anumite zone geografice din Napoli, de către producătorii locali.

Mozzarella “Fior di latte” de la Latteria Sorrentina 

Latteria Sorrentina este unul din cei mai mari producători de lactate de la nord de Vezuviu, cu o tradiție din anul 1880.  “Sulla pizza ci va solo il fiordilatte” (“Pe pizza se pune doar Fior di latte”). Fior di latte este mozzarella făcută exclusiv din lapte de vacă proaspăt și ușor. Tradiția pizzei și a celei napoletane în special spune că se folosește fior di latte încă de la începuturile istorice ale pizzei Margherita.

Mozzarella di Bufala Campana DOP 

Numită “regina bucătăriei mediteraneene”, “aurul alb” sau “perla bucătăriei” din Italia, mozzarella di bufala este făcută doar cu lapte proaspăt de bivoliță. Mozzarella di Bufala Campana are emblema DOP (Denumire de origine protejată), care înseamnă că este produsă după o rețetă tradițională, doar în anumite zone din regiunile Campania, Lazio, Apulia și Molise.
Call Now ButtonDă-ne comanda!