ALERGENI ALIMENTARI ȘI CONDIȚII DE PĂSTRARE ALIMENTE
ALERGENII din alimente se pot încadra conform Directivei CE 2000/13, în următoarele GRUPE afișate mai jos cu caractere îngroșate.
Analizând aceste grupe de alergeni, în produsele finite din meniul PARTIGIANO RESTAURANT regăsim următoarele produse alergice:
Alergeni grupa 1: cereale care conțin gluten și produse derivate
– blat de pizza napoletan, focaccia, făină 00 Caputo, semola di grana duro rimacinata, paste proaspete, crisp crocant, biscuiți din grâu, faină albă de grâu, pișcoturi
Alergeni grupa 2: crustacee și produse derivate
– creveți cu codiță
Alergeni grupa 3: ouă și produse derivate
– ou lichid pasteurizat, galbenuș de ou lichid pasteurizat, albuș de ou lichid pasteurizat, grana padano, pastă tiramisu cu Marsala
Alergeni grupa 4: pește și produse derivate
– ton în ulei vegetal, file de somon afumat
Alergeni grupa 5: arahide și produse derivate
– fulgi de migdale, Nutella, alune caramelizate
Alergeni grupa 6: soia și produse derivate
– Nutella, cremă decor din bază vegetală cu grăsime vegetală, glazură de caramel
Alergeni grupa 7: lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
– mozzarella fior di latte, mozzarella di bufala Campana D .O.P., burratina, pecorino romano D .O.P., grana padano , parmigiano reggiano D .O.P., gorgonzola DOP, brânză brie , provola affumicata, ricotta, brânză feta D.O.P., mozzarella ciliegine, emmentaler, cheddar, bacon afumat, chorizo, pesto genovese, smântână de gătit, Nutella, lapte 3,5% grăsime, unt 82%, ciocolată neagră 60%, ciocolată cu lapte 32%, ciocolată albă, mascarpone, cremă de brânză proaspătă, smântână pentru frișcă UHT, cremă decor din bază vegetală cu grăsime vegetală , cremă de ciocolată, cremă cu gust de vanilie, decor din ciocolată , glazură caramel
Alergeni grupa 8: fructe cu coajă și produse derivate
– miez de nucă, granule de fistic, smochine deshidratate, semințe de dovleac decojite
Alergeni grupa 9: țelină și produse derivate
– țelină apio
Alergeni grupa 10: muștar și produse derivate
– castraveți în oțet
Alergeni grupa 11: semințe de susan și produse derivate
– crisp crocant
Alergeni grupa 12: dioxid de sulf și sulfiți
– vin alb, vin roșu, oțet balsamic de Modena IGP, cremă cu oțet balsamic de Modena IGP, mix funghi în ulei, măsline Kalamata fără sâmburi, pomodori secchi, capere în oțet, năut, castraveți în oțet, ciocolată caldă, pastă tiramisu cu Marsala
Alergeni grupa 14: moluște și produse derivate
– inele de calamar, midii în cochilie –
Recomandăm consumul IMEDIAT al preparatelor noastre pentru savoare maximă.
Alimentele perisabile care stau la temperatura camerei mai mult de 2 ore au un risc ridicat de apariție a bacteriilor, conform celor de la Administrația alimentelor și medicamentelor din SUA (FDA).
Dacă doriți să depozitați preparatele noastre în frigider, recomandăm o temperatură de 2-4 grade C și consumul în termen de maximum 72 h.
Mâncarea alterată poate provoca diverse probleme de sănătate, precum toxiinfecții alimentare sau indigestii!